Bernardić: Jedina prava anketa je dan izbora

  • Vijesti

U petak je predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić obišao Poslovno tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Rekao je kako se ovdje događa budućnost i da ovako izgleda moderni obrazovni sustav koji je spoj obrazovanja, znanja i poduzetništva.

Rekao je kako će RESTART koalicija u potpunosti reformirati obrazovni sustav kako bi se učenici obrazovali za tržište rada, a ne za burzu. Bernardić je istaknuo kako mu je drago da je projekt Poslovno tehnološkog inkubatora uspio iskoristiti sredstva iz EU fondova jer je Hrvatska nažalost na dnu ljestvice po iskorištenosti fondova. Najavio je kako se investicije neće oporezivati zato što samo one mogu mijenjati strukturu gospodarstva te da je nužno rasteretiti poduzetnike i plaće. Bernardić je najavio kako će RESTART koalicija donijeti i zakon o porijeklu imovine jer se bez njega ne može učinkovito boriti protiv korupcije.

Na pitanje kakav rezultat očekuje u 3. izbornoj jedinici, Bernardić je rekao kako očekuje uvjerljivu pobjedu. „Gdje su SDP i partneri na vlasti živi se bolje, manje se iseljava i bolji je životni standard“, rekao je Bernardić.

Što se tiče izbora i ponovne eskalacije korona virusa, Bernardić je rekao kako će se oni održati i da je važno poštivati sve epidemiološke mjere. „Očekujem da svaki građanin Republike Hrvatske ima pravo izaći na izbore i dati svoj glas“, rekao je Bernardić te dodao kako vjeruje da će DIP to osigurati jer bi u protivnom izbori bili neregularni. „Bez obzira na koronu, bitno je izolirati korupciju i nepotizam“, rekao je Bernardić.

Komentirao je i prozivanje predsjednika Milanovića od premijera Plenkovića kako su se izbori mogli već održati, te je rekao kako premijer nikad nije kriv, njemu je uvijek kriv netko drugi. „Kriva mu je korona, pa su mu krivi korumpirani ministri, a ne on koji ih je birao, pa predsjednik, pa SDP. Čovjek koji ne zna preuzeti odgovornost ne može biti na čelu hrvatske Vlade“, rekao je Bernardić.

Bernardić je rekao kako će SDP s partnerima nakon izbora formirati stabilnu Vladu. „Mi tradicionalno lošije stojimo u anketama nego na izborima“, rekao je Bernardić te dodao kako je jedina prava anketa dan izbora.

Na pitanje u čemu je bolji od premijera Plenkovića, Bernardić je rekao kako zna okupiti dobar tim, zna pobijediti na izborima te ima najbolji plan i program kako Hrvatsku izvući iz krize.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je istaknuo kako se na listi RESTART koalicije nalaze ljudi koji imaju uspješne profesionalne karijere i koji su se dokazali na konkretnim projektima. Rekao je kako je Poslovno tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije jedan sjajni europski projekt proveden u praksi.

„Ovdje je sjedište našeg poduzetničkog centra koji je zapravo servis i potpora korisnicima“, rekao je Kolar te dodao kako Centar za robotiku i nove tehnologije surađuje sa Srednjom strukovnom školom u Krapini kako bi se učenici pripremili za tržište rada.

„Rade na strojevima kakve imaju naše firme u Zagorju i kad izađu na tržište rada oni praktički odmah mogu ravnopravno raditi s bilo kojim radnikom koji ima puno više iskustva“, istaknuo je Kolar te rekao kako je bitno naglasiti da su pronašli japanske partnere koji će tu imati centar za robotiku za Središnju i Jugoistočnu Europu. Istaknuo je kako je izuzetno bitno dualno obrazovanje te da treba pripremati učenike za tržište rada i pratiti nove tehnologije. Kolar je poručio kako će ovakvi modeli poduzetničkih i tehnoloških centara biti jedan od prioriteta Vlade RESTART koalicije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *